Efemeridele

de Son of the Earth


Priveam valea aurita de copacii care cadeau in o dragoste profunda odata cu natura. Privelistea era calmanta si dezvolta ganduri care ma purtau departe. Cerul era de un albastru deschis, iar putinii nori amenajau cromatica unei zi de toamna insorita.

Cautam cu privirea cateva animale, insecte, ceva care sa dea semne de viata…sa imi arate ca nu doar eu mai sunt. Marul din care muscasem il tineam in mana ce atarna pe balustrada balconului, vrand iar sa musc observ ceva ciudat pe mar, o gaza. Ma apropii cu privirea de ea si fixez orice miscare a ei. Incerca sa manance din mar ori era destul de curioasa pentru ceva atat de mic. Privesc atent iar…o efemerida!

-Ce cauti aici micuto! uita-te la ea, este aproape de apus si tu esti singura. Doar nu o sa astept un raspuns de la tine, insa ma gandesc la faptul ca in scurt timp vei pieri si…asta ma duce cu gandul la viata.

Efemeridele, legende ale popoarelor stravechi, considerate sufletele tinerilor morti inainte de a-si fi indeplinit menirea de a fi soti sau sotii. Singura ocazie pe care acestea(sufletele)o au este o zi in care sa-si traiasca iubirea, sansa repetandu-se in fiecare an, in o singura zi, in un singur efemer dans(legenda).

Viata lor incepe in apa cu 2-3 ani inainte de metamorfoza definitiva, ce o pregateste pentru singura sansa de a trai o singura zi doar pentru a se reproduce. Acest ciclu continuu ar putea explica oarecum motivul lor, poate si legenda, insa cel mai bine explica dragostea(partea stiintifica).

Faptul ca venise pe mar si iluzia cum ca se hranea era de fapt misterul acestei insecte. Ea nu se hraneste dupa ce trece in faza finala a metamorfozei, iar asta explica multe. Probabil si ele se ratacesc in cautarea lor, insa legenda devine reala cand ne gandim la faptul ca si noi avem aceeasi soarta: o viata in cautarea dansului suprem al dragostei, care interpretat gresit de unii, devine mai mult o tentativa repetitiva a reproducerii, nu ceea ce de fapt se afla in esenta acestei singure vieti comparate cu aceasta singura zi.

Nimic absurd in ceea ce defineste rolul existentei, ci doar moduri diferite de interpretare.

 

Zilele unice sunt pentru sufletele de o zi.

Publicitate